2007

OUDSTE HERBERG VAN STEVENSWEERT SLUIT NA 135 JAAR

J.H.M. Richter

Bierhandel Sevriens - Café-historie Stevensweert: 135 jaar herberg en 39 jaar brouwerij.
Op dinsdag 15 oktober 1963 behoorde de herberg Sevriens in Stevensweert tot het verleden. Die dag zou van historische betekenis zijn voor Stevensweert. Na ruim 135 jaar de bewoners van Stevensweert en omstreken van bier te hebben voorzien, heeft de toenmalige eigenaar, de heer Martin Sevriens, besloten zijn herberg te sluiten voor het publiek. “Bierhandel” Sevriens zou in de toekomst de diverse afnemers in en buiten het dorp desgewenst van bier blijven voorzien.
Hoelang precies het pand Stevensweert als herberg gediend heeft, is moeilijk te zeggen.
Hoe het begon.

Lees meer: OUDSTE HERBERG VAN STEVENSWEERT SLUIT NA 135 JAAR

MEUN ZINGE OPPE LAAK

J. Cretskens

Traditiegetrouw verzamelt de schoolgaande jeugd van de Laak zich ook dit jaar weer op oudejaarsdag om samen langs de deuren Meun te gaan zingen. De kinderen uit groep acht namen weer het voortouw en nodigden alle kinderen uit om rond 11.00 uur bij elkaar te komen in Hotel Laakerhof om samen zingend en bedelend langs de deuren van de Laak te trekken.

Lees meer: MEUN ZINGE OPPE LAAK

IN MEMORIAM PIERRE BOUMANS

H.G.M. Rutten

Je moet wel een sterke man zijn, wil je op je 71ste jaar nog beginnen aan het maken van een groot beeldhouwwerk. Zeker als dat betreft een replica van de beroemde kunstenaar Jan van Steffeswert. Diens werkstukken kenmerken zich door een groot vakmanschap en een gedetailleerde afwerking.

Lees meer: IN MEMORIAM PIERRE BOUMANS