LIJST VAN INDIËGANGERS UIT STEVENSWEERT EN OHÉ EN LAAK

W. Kehrens

In de nacht van 10 op 11 augustus 1999 was het 50 jaar geleden dat in het toenmalige Nederlands-Indië een algehele wapenstilstand werd afgekondigd_ Toch duurde het voor de meeste Nederlandse militairen nog tot 1950 voordat ze naar huis terug konden keren. Onder de duizenden Indiëgangers waren ook enkele tientallen jongens van het Eiland in de Maas.
We laten hun namen hier volgen, fraai gekalligrafeerd door ons lid dhr. W. Kehrens.

Lees meer: LIJST VAN INDIËGANGERS UIT STEVENSWEERT EN OHÉ EN LAAK

SEF BEUNEN, INTERVIEW MET EEN KRASSE NEGENTIGER UIT OHÉ EN LAAK

Jo Cretskens en Gerard Laugs

De natte kerstdagen zijn net achter de rug. Het water in de Maas is de laatste dagen weer flink gewassen en de weg langs de Dijk is afgesloten. De uiterwaarden vormen een grote waterplas.Onheilspellende luchten voorspellen niet veel goeds voor de komende dagen. Achter de ramen branden lichtjes van de kerstbomen en de gezelligheid van de huiskamers straalt de donkere avond in.

Lees meer: SEF BEUNEN, INTERVIEW MET EEN KRASSE NEGENTIGER UIT OHÉ EN LAAK

TUSSEN KOEWEI EN CONTELMO

P. Boesveld

Toelichting vooraf Onderstaande tekst is geschreven door de heer P. Boesveld, grenskommies aan de Maas tussen 1952 en 1955. Onlangs heeft hij zijn persoonlijke herinneringen aan die tijd neergeschreven in een uitvoerig verslag waarvan een exemplaar door de heer Boesveld bereidwillig is afgestaan aan het Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak. De volgende bijdrage is een door de schrijver zelf gemaakte samenvatting, waarvoor onze hartelijke dank!

Lees meer: TUSSEN KOEWEI EN CONTELMO