2011

ONTHULLING INFORMATIEBORD

J.H.M. Richter

ONTHULLING INFORMATIEBORD BIJ HET GEBOORTEHUISJE VAN CATHARINA DAEMEN – MOEDER MAGDALENA TE OHE EN LAAK OP 7 AUGUSTUS 2011
In 2008 vierde onze vereniging samen met de Stichting Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak het 25-jarig jubileum. In het kader hiervan werd het initiatief genomen een informatiebord te plaatsen op het voormalige terrein van kasteel Walburg. De plannen hiertoe waren al vergevorderd toen toch uiteindelijk gekozen werd om het informatiebord te plaatsen bij het geboortehuisje van Catharina Daemen of zoals haar kloosternaam luidde Moeder Magdalena. Gekozen werd voor 7 augustus haar sterfdag, nu 153 jaar geleden.

Lees meer: ONTHULLING INFORMATIEBORD

AFSCHEID VAN MINKENBERG ALS BURGEMEESTER VAN STEVENSWEERT EN OHE EN LAAK

J.H.M. Richter

Nadat er aandacht is geschonken aan de benoeming van Minkenberg als burgemeester van Stevensweert (Jaarboek 2009) en van Ohé en Laak (Jaarboek 2010) is het nu het afscheid van Minkenberg als burgemeester van de beide toen nog zelfstandige gemeenten. Terwijl men in Stevensweert en Ohé en Laak zijn afscheid organiseerde, was men in Beek doende zijn benoeming en installatie voor te bereiden. Bij Koninklijk Besluit van 1 februari 1947 werd hij met ingang van 16 februari tot burgemeester van de gemeente Beek benoemd.
In het dagblad de Maas- en Roerbode van 21 februari 1947 melding van zijn afscheid als burgemeester van Stevensweert en van Ohé en Laak:

Lees meer: AFSCHEID VAN MINKENBERG ALS BURGEMEESTER VAN STEVENSWEERT EN OHE EN LAAK