Rabobank ClubSupport actie 2019

Rabobank ClubSupport actie 2019

logos35682
Verzoek om ondersteuning voor Amici Insulae, het Streekmuseum en Schutterscompagnie St. Rochus via de deelname aan de Rabobank ClubSupport Campagne 2019!


Aan alle leden van Amici Insulae in het werkgebied van de Rabobank Roermond-Echt eo.

In 2018 hebben Amici Insulae, het streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak, in combinatie met Schutterscompagnie St. Rochus voor het eerst deelgenomen aan de Rabobank ClubSupport Campagne van de Rabobank Roermond–Echt.
Dit was voor alle drie instanties met een totaal bedrag van bijna € 1.500 zeer succesvol.
Aangezien financiële ondersteuning voor alle drie verenigingen van harte welkom is, hebben we besloten om ons opnieuw voor de Rabobank ClubSupport Campagne 2019 aan te melden.

Bij de Rabobank ClubSupport Campagne bepalen de leden van de Rabobank welke verenigingen en stichtingen een sponsorbijdrage krijgen en hoe hoog dat bedrag is.
Rabobank Roermond-Echt heeft voor dit jaar het bedrag verhoogd naar € 200.000 en beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van het verenigingsleven in hun werkgebied in Midden Limburg.
Rabobank Roermond-Echt heeft ruim 12.500 leden.
Hoe werkt het?
De leden van de Rabobank Roermond-Echt ontvangen een e-mail met de unieke stemcode.
Indien U geen e-mailadres hebt, dan ontvangt U de unieke stemcode per post.
Ieder lid krijgt vijf stemmen om te verdelen en kan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging/stichting uitbrengen. Daarom werken wij met drie vereniging op het Eiland in de Maas samen. Op die manier kunnen alle stemmen in Stevensweert en Ohé en Laak blijven.
Elke stem is geld waard.
Het is dan ook in het belang van onze organisaties om zoveel mogelijk stemmen te werven.
U kunt dus als lid van de Rabobank Roermond-Echt: Amici Insulae, St. Streekmuseum Stevensweert en Ohé en Laak en de Schutterscompagnie St. Rochus apart steunen.

Onze bestedingsdoelen voor 2019 zijn:

 

Amici Insulae: Het uitbrengen van een boek met als titel: 75 jaar bevrijding van het Eiland in de Maas. Een bundeling van verhalen rond de Tweede Wereldoorlog met o.a. dagboekfragmenten, persoonlijke oorlogsherinneringen, evacuatie, het neerstorten van een Engelse bommenwerper te Ohé en Laak, het verzet in Stevensweert en Ohé en Laak, overzicht oorlogsslachtoffers, zij die stierven voor volk en vaderland, de bevrijdingsfeesten en de wederopbouw. Voor Stevensweert en Ohé en Laak is de uitgave van dit boek een uniek document.

Het Streekmuseum: Graag willen wij audio/visuele apparatuur aanschaffen om meer en betere uitleg te geven aan belangrijke objecten in het museum. Dit verhoogd de educatieve waarde van ons museum.

Schutterscompagnie St. Rochus: Ons doel voor dit jaar is het samenstellen van een lespakket voor de basisschool over de 80-jarige oorlog en welke rol Stevensweert in deze oorlog heeft gespeeld. Dit lespakket kan de school dan gebruiken als voorbereiding op de tweede Slag om Stevensweert.

  • Hoe meer stemmen voor de deelnemende organisaties, des te hoger het bedrag voor onze drie clubkassen .
  • Stemmen door de leden kan van 27 september t/m 11 oktober 2019
  • Uw stem telt

Stem daarom met uw stem op Amici Insulae, St. Streekmuseum Stevensweert en Ohé en Laak en/of op de Schutterscompagnie St. Rochus.

Belangrijke informatie voor klanten van de Rabobank, welke nog niet lid zijn van de Rabobank:
Indien u een rekening hebt bij de Rabobank kunt u kosteloos lid worden van de Rabobank. Aanmelden kan via https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/

De drie besturen en de leden van Amici Insulae, St. Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak en van Schutterscompagnie St. Rochus danken u hartelijk voor uw steun!

Organisatie Vereniging Amici Insulae; Voorzitter: Hans Richter, Penningmeester: Chantal Kortenray 

Organisatie Schutterscompagnie St. Rochus: Voorzitter Huub Hannen, Penningmeester Anita Omloo

Organisatie St. Streekmuseum Stevensweert / Ohé en Laak; Voorzitter John van Engelen, Penningmeester Wim Heynen