Najaarsactiviteit

NAJAARSACTIVITEIT (Afgelast)

In verband met coronabesmetting kan deze najaarsactiviteit helaas geen doorgang vinden.  
Via deze website wordt u op de hoogte gehouden zodra er een nieuwe datum bekend is.

“De relaties tussen het O.L.Vrouwe-munster in Roermond en de parochies Echt en Stevensweert”

De najaarsactiviteit van Amici Insulae, welke zoals in het Jaarboek 2020 werd aangekondigd, zal plaatsvinden op vrijdag 5 november a.s. locatie: restaurant Int Brookx te Stevensweert. Aanvang: 20:00 uur – zaal open 19:30 uur.
Bij deelname gelieve aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Advies: neem uw QR-code of vaccinatiebewijs mee.

De heer Guus Janssen zal deze boeiende lezing verzorgen.

Kerk StevensweeertOp 1 oktober 2020 was het achthonderd jaar geleden, dat in Roermond de Munsterkerk werd gewijd. Twee jaar eerder was in die plaats een abdij (Munster) van Cisterciënserinnen gesticht. De abdij was van grote betekenis voor de stad Roermond, maar had tot de Franse Tijd ook intensieve relaties met andere parochies. Men genoot uit die plaatsen inkomsten, maar was ook vaak verplicht tot onderhoud van de kerkelijke bezittingen.

  

 

Afbeelding2 najaarsactiviteit 2021

In 1221 ontstond een relatie tussen het Munster in Roermond en de plaatsen Echt en Stevensweert en ook die band zou duren tot de opheffing van de abdij. In het eerste deel van de voordracht staat het Munster van Roermond en de relatie met diverse parochies centraal. In het tweede deel zal concreet ingegaan worden op de banden tussen het Munster en Echt en Stevensweert en de zichtbare herinneringen eraan, zoals de kerk en pastorie van Stevensweert en de Zwaantjeshof bij Berkelaar.

Ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd deze interessante lezing bij te wonen. Inkom: gratis. Wellicht dat u overweegt lid te worden van onze historische vereniging. Voor nadere gegevens en aanmelding als lid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.