TOCHT LANGS HET ARCHEOLOGISCH VERLEDEN VAN STEVENSWEERT

In het kader van de Nationale Archeologie-dagen 2017 organiseert Stichting Streek-museum Stevensweert / Ohé en Laak een heel weekend vol archeologie!
Zowel op zaterdag 14 oktober om 15.30 uur als zondag 15 oktober om 14.00 en om 15.30 uur zijn er rondleidingen onder begeleiding van een gids van ongeveer een uur.


Kelder Protestants kerkje

Hierbij zullen we afdalen in de kelder van het lokale Protestants kerkje met sporen van de donjon uit de 13e eeuw!
Ook tonen we de resten van het kasteel van Stevensweert uit de 15e eeuw.
Daarnaast zijn er baggervondsten tentoongesteld in het museum. Hier kun je o.a. de Kantharos van Stevensweert bewonderen en een collectie heel bijzondere zwaarden.
Ook zijn er vondsten n.a.v. de reconstructie in 2009 van een gedeelte van de vestingwerken uit de 17e eeuw.
We sluiten af met een bezoek aan de voor het eerst geopende beeldentuin!

Beeldentuin

Deelname aan de rondleiding is gratis. De entree voor het museum is euro 3,-- , maar is gratis voor jongeren t/m 18 jaar, leden Amici Insulae en Museumkaarthouders.

Tevens is er voor de jongeren een speurtocht. Na de film ‘Eiland in de Maas van alle tijden’ ga je aan de slag met de speurtocht in het museum. Aan de hand van 36 opdrachten ga je door het hele museum, waarbij je van alles te weten komt over het verleden van Stevensweert. De beroemdste baggervondst ooit in Nederland kun je in het museum bewonderen. Het is de zilveren replica van de Kantharos van Stevensweert.

Ontdek het museum aan de hand van de speurtocht en kom meer te weten over de vesting en het kasteel van Stevensweert, het kasteel Walburg, de baggervondsten, de middeleeuwen en de mammoet. Zijn alle opdrachten goed beantwoordt, dan heb je een leuke verrassing verdiend!

Je kan in je eigen tempo alleen of met een groepje tijdens de openstelling van het museum in Stevensweert (Jan van Steffeswertplein 1) van 14.00 – 17.00 uur de opdrachten invullen. Entree museum en deelname speurtocht is op 14 en 15 oktober gratis.